Digitaal sightseeing met de YONA-app

De nieuwe YONA-app neemt de bezoekers en burgers van Mönchengladbach mee op een spannende ontdekkingsreis: Via de openbare analoge stadsplattegronden is nu aanvullende digitale toeristische informatie toegankelijk via de smartphone.

De digitalisering verandert ook de reisapparatuur van mensen. In plaats van camera, reisgids en wegenkaart reist de overgrote meerderheid van de vakantiegangers alleen met hun smartphone. In overeenstemming met de tijd is er nu veel meer te ontdekken met YONA op de stadsplattegronden van Mönchengladbach in de Citylights en displayboxen in het stadsgebied! Het enige wat u hoeft te doen is de gratis YONA-app te installeren en de stadsplattegrond ter plaatse te scannen met de ingebouwde smartphonecamera. Op het scherm van de mobiele telefoon verschijnen iconen van de “Mönchengladbach must see’s” met veel informatie, foto’s en video’s. Als u dan direct wilt vertrekken, kunt u gebruik maken van de praktische routeweergave via de geïmplementeerde Google-service – mobiel, op uw eigen mobiele telefoon.

De Marketing Gesellschaft Mönchengladbach (MGMG) heeft zich met het project “Digital Sightseeing in Mönchengladbach” in samenwerking met de YONA App aangemeld voor de Urbanana-Award 2020 en werd een van de 6 prijswinnaars onder de 40 sterk concurrerende projecten.

Muehlen-Tour

Zo werkt het:

  1. Verbinding maken met MGWIFI
  2. Installeer de gratis YONA-app: Scan gewoon de QR-code op de YONA-sticker of gebruik de links naar de Google Play of Apple App Store.
  3. Open de YONA-app.
  4. Scan de stadsplattegrond in de Citylightzuil (of andere vitrines verspreid over de stad) met uw smartphonecamera.

Als u direct wilt vertrekken, kunt u gebruik maken van de praktische routeweergave via de geïmplementeerde Google-service – mobiel, op uw eigen mobiele telefoon.

Als u direct wilt vertrekken, kunt u gebruik maken van de praktische routeweergave via de geïmplementeerde Google-service – mobiel, op uw eigen mobiele telefoon.

De stadsplattegronden zijn verkrijgbaar bij de Citylightposters op de Alter Markt voor het FIRST reisbureau, op de Brucknerallee/ Mühlenstraße, op de Friedrich-Ebert-Straße/ Mühlenstraße, op de Aachener Straße/ Bahnstraße en op de Kaldenkirchener Straße/ Bergstraße.

Verdere locaties

 • Minto – wegwijzer op het 3e niveau bij de roltrap
 • Mönchengladbach busstation – 5 vitrines
 • Luchthaven MGL – Terminal
 • Borussiapark – vitrines op het oefenterrein
 • Rheydt station – vitrines
 • Marktplatz Rheydt – Ingangen van de ondergrondse parkeergarage op het marktplein
 • Kasteel Rheydt – chuilplaats voor het weer